Gigantische Bitcoin-advertenties gespot in de buurt van HSBC bank

In Hongkong dringen de cryptocentrische gemeenschappen sterk aan op de mainstream adoptie van Bitcoin en andere cryptos. Vandaag de dag werden reusachtige Bitcoin-advertenties gespot op trams en tramstations in de buurt van HSBC, een van de grote bankinstellingen in Azië. De beweging bracht veel opmerkelijke bestuurders in de digitale valuta industrie in vervoering.

Veel mensen merkten op dat Bitcoin-advertenties een langdurig effect zullen hebben, waardoor het gebruik van cryptografie in het hele land wordt versterkt.

BAHK debuteert massale Bitcoin-reclamecampagne

Zoals gemeld maken de Bitcoin-advertenties op de tramstations deel uit van de bredere beweging die door de Bitcoin Association of Hong Kong (BAHK) wordt gedebuteerd om de voordelen van cryptocurrencies te promoten. Door middel van donaties heeft de 5.000 leden tellende non-profit organisatie uiteindelijk de mainstream adoptie van Bitcoin Era in Hong Kong bevorderd.

In de Bitcoin-advertenties staat vetgedrukt ‘Wees je eigen bank’. Ze brengen ook het belang van de cryptocurrency over op het traditionele financiële systeem, wat de mogelijkheid inhoudt om toezicht te houden op uw geld. Veel crypto-aanhangers hebben de regering ervan beschuldigd dat ze zich tijdens protesten niet kunnen uiten omdat ze worden beperkt in het gebruik van banken.

Bitcoin biedt eigenaren echter volledige controle over hun geld.

De kwestie van het drukken van geld

Bij het vergelijken van Bitcoin met fictieve valuta’s wordt een van de berichten in de Bitcoin-advertenties gelezen:

“Er zijn meer Amerikaanse dollars gedrukt in 2020 dan in 2009. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoin zijn,” deelde Onyb, een Reddit-gebruiker.

De reden waarom BAHK het tramstation bij het hoofdkantoor van HSBC koos voor haar Bitcoin-advertenties blijft onbekend. De CEO van OKEx, Jay Hao, reageerde hier echter op in de vorm van een vraag:

“Bitcoin-advertenties staan recht voor het hoofdkantoor van HSBC in #HongKong – is dit een uitdaging of een nieuwe stap voorwaarts voor financiële inclusiviteit?”

Hong Kong wordt gezien als een van de meest actieve financiële centra in Azië. De crypto-industrie heeft ook een aanzienlijke groei gekend. Vijf maanden geleden werd het eerste cryptocurrentfonds in het land gelanceerd, zoals gemeld door Cryptopolitan.